24 Ekim 2015 Cumartesi

MÜŞTERİ BAĞLILIĞI BEKLERKEN, İÇ MÜŞTERİLERİMİZE NE KADAR BAĞLIYIZ?



       Şirketlerin var olma nedenleri ve geleceğe yönelik hedefleri arasında, misyonunu ileriye taşımak ve kar maksimizasyonunu artırmak varsa; satışların artması, karlılık ve büyüme ile ilgili sürdürülebilirliğin sağlanması, iç müşterilerimiz yani çalışan değerlerimizin yetkinlik ve bağlılığının artması, motivasyon ve başarıyı da beraberinde getirir. Çalışan bağlılığı ve memnuniyetini sağlamak, yüksek oranda müşteri memnuniyetini de yakalama esasına dayanır.

       Mutlu Çalışanlar Mutlu Müşteri yaratır görüşünden yola çıkarsak, çalışanlarımıza değer olduklarını hissettirmek, dinlemeyi esirgememek, başarılarına anlam duygusu katmak, motivasyonlarını yüksek tutmak, verimli ve etkin performans sergilemeleri için uygun çalışma ortamları yaratmak, enerji ve bağlılığı da artırır.



  
     Yüksek üretkenlik ve bağlılık düzeyini yakalamak için bu konuda ki üç önemli unsura değinecek olursak;

1-  İyi bir dinleyici olmak; Dinlemek, endişe ve sorunlara çözüm üretmek, kendisine verilen değer olgusunu artırır, iletişimi teşvik eder ve belirsizliğe dayalı birçok sorunu ortadan kaldırarak duyguların daha net aktarılmasına sebep olur.

2-  Gelişimleri ile ilgili geri bildirim vermek; Çalışanlar iş edimlerini yerine getirirken bir yandan da yöneticisinden geri bildirim almak isterler. Bu bilgi alışverişi motivasyon ve verimliliği olumlu yönde artırarak, çalışanın kendi performansını değerlendirmesi anlamında gelişimine ışık tutar.

3-  Yaptığı işe anlam duygusu yüklemek; Gösterilen performans sonucunda, başarılarına yönelik anlam olgusu oluşturmak, ödüllendirmek ve bu başarının bir anlamı olduğu bilincinin çalışana yansıtılması performansı ve bağlılığı güçlendirir.


 Çalışan mutluluğu ve bağlılığına önem veren şirketler, hedeflerine ulaşırken daha fazla başarı elde eder, sürdürülebilir olma yönünde müşteri memnuniyetini güçlendirir dolayısıyla müşteri bağlılığını artırmaya yönelik çabalarını aynı şekilde çalışan değerlerine de yansıtarak bu sürekliliğin artarak devam etmesini sağlarlar.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder