20 Nisan 2016 Çarşamba

İŞE ALIM SÜRECİNİ DESTEKLEYEN HEDEF KRİTERLER NE OLMALIDIR?



       İlanda yer alan nitelikleri taşıyan adayın, ilgili pozisyona yerleştirilmesi ne kadar önemliyse, öncesinde işe alım sürecini destekleyen kendi iç dinamiğindeki ölçütler de bir o kadar önem taşımaktadır.

       Seçme ve yerleştirme uygulamalarının amacı adayın beklentileriyle, pozisyon niteliklerinin örtüşmesi yönünde ki değerlendirmeyi yapmaktır. Adayın özgeçmişinin pozisyona uygun olduğuna dair karar verilmesi ve mülakata davet edilmesi ile birlikte işe alım süreci ve iletişim başlamış olur.

       İşe alım sürecinde adayla yapılacak olan iş görüşmesi belli bir hazırlık ve planlama doğrultusunda olmalıdır. Pozisyonun kriterlerini doğru tayin edecek aday profili, görüşmeci tarafından spesifik olarak belirlenmelidir. Adayın cv’sinin ayrıntılı olarak incelenmesi, pozisyon odaklı ve yetkinlikler doğrultusunda yapılacak seçme&yerleştirme sürecinde adaya uygun soruların hazırlanması ve sorulması yine adayla ilgili objektif değerlendirmeyi destekleyecek psikometrik ölçmenin yapılması, adaya pozisyon ile ilgili bilgi verilmesi bu yönde ki gerekliliklerdendir.





    Görüşme sonlanırken devam eden süreç ve hedeflenen zamanlama ile ilgili adayın bilgilendirilmesi ve pozisyonun kapatılması noktasında adaylara mutlaka geri bildirim yapılması gerekmektedir. Bu yönde sadece görüşme yapılan adaylara değil, başvuran bütün adaylara bilgilendirme yapılması, şirket profiline yönelik olumlu izlenim bırakması açısından da bir gerekliliktir.

       İşe alım süreci, tüm aşamaları ile birlikte doğru planlanmalı, ilan verme sürecinden, gerçekleşecek mülakatlara, süreçle ilgili bilgilendirmeye ve sonrasında da başvuru yapan adaylara geri bildirim yapılması yönünde ki gerekli hassasiyetin gösterilmesi, önem arz eden bütün noktalarda desteklenmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder